LOPPEN
• 1 km Knattebana
Loppet för de minsta knattarna. Man startar söder om Fästningen och springer ett varv runt fästningen. Pappa och mamma kan även ta en snabbpromenad med barnvagnen, för minstingen.

Banan har kontrollmätts av Per Månsson som av Svenska Friidrottsförbundet är certifierad bankontrollant/förbundsmätare. Detta innebär att banan är certifierad enligt nationella standarder för långlopp. Banans exakta längd är 1104 meter.
• 2 km Pojke / Flicka
Loppen för barn och ungdomar. Startar vid fästningen som övriga, sedan springer man Strandpromenaden söderut och vänder tillbaka vid damernas nakenbad. Nu springer man grusvägen tillbaka mot simstadion och passerar målplatsen och springer ett varv runt fästningen.

Banan har kontrollmätts av Per Månsson som av Svenska Friidrottsförbundet är certifierad bankontrollant/förbundsmätare. Detta innebär att banan är certifierad enligt nationella standarder för långlopp. Banans exakta längd är 2036 meter.
• 5 km Herr / Dam
Mellandistansen, för den som inte riktigt vågar testa milen. Strandpromenaden söderut, passerar Ankaret och första backen kommer vid 1 km-märket. Här gäller det "att ta rygg uppför". Fortsatt löpning längs Strandpromenaden. Man lämnar havet närmast norr om Kusthotellet och har sedan vändning. Nu är cirka 2 km avklarade. Samma väg åter längs med Strandpromenaden. Vid 1 km kvar passerar man målområdet och endast ett spurtvarv runt Fästningen återstår innan målgång.

Banan har kontrollmätts av Anders Östlund och Anders Öhgren som av Svenska Friidrottsförbundet är certifierade bankontrollanter/förbundsmätare. Detta innebär att banan är certifierad enligt nationella standarder för långlopp. Banans exakta längd är 5000 meter (vändpunktens storlek är justerad för att få exakt längd).
• 10 km Herr / Dam
Två varv på 5 km-banan, dvs. varvning förbi mål.

Banan har kontrollmätts av Anders Östlund och Anders Öhgren som av Svenska Friidrottsförbundet är certifierade bankontrollanter/förbundsmätare. Detta innebär att banan är certifierad enligt nationella standarder för långlopp. Banans exakta längd är 10030 meter.
• Sanktionerad av Svenska Friidrottsförbundet
Tävlingen är sanktionerad av Svenska Friidrottsförbundet.
• Bilder längs bansträckan
Klicka här för att se bilder längs bansträckan.