LOPPEN
• 1 km Knattebana
Loppet för de minsta knattarna. Man startar söder om Fästningen och springer ett varv runt fästningen. Pappa och mamma kan även ta en snabbpromenad med barnvagnen, för minstingen.

Banan har kontrollmätts av Per Månsson som av Svenska Friidrottsförbundet är certifierad bankontrollant/förbundsmätare. Detta innebär att banan är certifierad enligt nationella standarder för långlopp. Banans exakta längd är 1104 meter.
• 2 km Pojke / Flicka
Loppen för barn och ungdomar. Startar vid fästningen som övriga, sedan springer man Strandpromenaden söderut och vänder tillbaka vid damernas nakenbad. Nu springer man grusvägen tillbaka mot simstadion och passerar målplatsen och springer ett varv runt fästningen.

Banan har kontrollmätts av Per Månsson som av Svenska Friidrottsförbundet är certifierad bankontrollant/förbundsmätare. Detta innebär att banan är certifierad enligt nationella standarder för långlopp. Banans exakta längd är 2036 meter.
• 5 km Herr / Dam
NY INFO: Ändrad vändningsplats vid Kusthotellet mot tidigare år, samma som 10 km-banan har.

Mellandistansen, för den som inte riktigt vågar testa milen. Strandpromenaden söderut, passerar "ankaret" och första backen kommer vid 1 km märket. Här gäller det "att ta rygg uppför". Fortsatt löpning längs strandpromenaden och banan svänger in framför kusthotellet och "Kåsa" där vändpunkten är. Nu är två kilometer avklarade och det bär åter norrut. Vid 1 km kvar passerar man målområdet och endast ett spurtvarv runt fästningen återstår innan målgång.

Banan har kontrollmätts av Per Månsson som av Svenska Friidrottsförbundet är certifierad bankontrollant/förbundsmätare. Detta innebär att banan är certifierad enligt nationella standarder för långlopp. Banans exakta längd är 4901 meter. Bland bilderna längs bansträckan (länk nedan) framgår exakt var vändplatsen ligger.
• 10 km Herr / Dam
NY INFO: Två varv på 5 km-banan, dock annan vändningsplats än tidigare år vid Kusthotellet.

GAMMAL INFO: Huvudklassen och längsta banan. Start samtidigt som 5 km. Banan går längs strandpromenaden söderut mot kusthotellet, ner förbi "Kåsa" & "Subbe fyr". Här blir det någon kilometer grusväg innan man kommer fram till Apelviken. Banan fortsätter på vägen längs med Sveriges vackraste surfvik... Vändpunkten är strax efter "Majas café" och vi vänder "hemåt". Vid 6 kilometer avklarat är det åter dags att vika av ut på den vackra grusvägen söder om "Subbe fyr". Kusthotellet passeras och möjlighet till vätska. Löpning längs med strandpromenaden och fästningen hägrar, nu är det endast 1 km kvar runt fästningen. Nu är vi i mål, gott jobbat!

Banan har kontrollmätts av Per Månsson som av Svenska Friidrottsförbundet är certifierad bankontrollant/förbundsmätare. Detta innebär att banan är certifierad enligt nationella standarder för långlopp. Banans exakta längd är 10013 meter. Bland bilderna längs bansträckan (länk nedan) framgår exakt var vändplatsen ligger.
• Sanktionerad av Svenska Friidrottsförbundet
Tävlingen är sanktionerad av Svenska Friidrottsförbundet.
• Bilder längs bansträckan
Klicka här för att se bilder längs bansträckan.